Kapper José in Herveld is dicht door de nieuwe maatregelen rondom het coronavirus.
Volledig scherm
Kapper José in Herveld is dicht door de nieuwe maatregelen rondom het coronavirus. © Rolf Hensel

Knippen met mondkapjes was niet voldoende, kapsalons in Betuwe sluiten hun deuren

HERVELD - Kapsalons in de Betuwe zijn vanaf maandag gesloten, op aandringen van het kabinet. Kapsalon José in Herveld sluit ook haar deuren. De normaal drukbezochte zaak is vandaag helemaal leeg.

Op Susan en José van Noordenburg na, de eigenaren. Ze regelen de laatste dingen. ,,We bellen de laatste mensen af en hebben onze online afspraken uitgezet. We blijven dicht tot 6 april en daarna wachten we af wat de regering zegt.” 

Knippen met handschoenen en mondkapjes

De afgelopen week hadden ze al een strenger beleid. Er werd alleen geknipt bij stoel een en drie en mensen moesten buiten wachten als het binnen te druk werd. Ook droegen ze mondkapjes en handschoenen.

,,Mensen schrokken daar wel even van, maar ze wisten dat het wel veiliger was”, zegt Susan van Noordenburg. Ze geeft aan dat al veel mensen zelf hadden afgebeld afgelopen week. ,,Omdat ze al wat ouder waren bijvoorbeeld en toch voorzichtig wilden zijn. Of mensen die verkouden waren."

Steentje bijdragen

Susan (links) en José van Noordenburg in een lege kapperszaak.
Volledig scherm
Susan (links) en José van Noordenburg in een lege kapperszaak. © Rolf Hensel

Van Noordenburg baalt dat ze de zaak moet sluiten, maar vindt ook dat als kappers zo hun steentje kunnen bijdragen aan een gezondere samenleving, ze dat ook moeten doen. 

Daarom besloot ze na de oproep van het kabinet om haar deuren volledig te sluiten. Van Noordenburg legt verder uit: ,,We kunnen die 1,5 meter afstand gewoon niet bewaren. De klanten begrijpen het gelukkig en leven mee.”

Kapsalon José sluit in ieder geval tot 6 april haar deuren, ze verkoopt wel online haarverf. Ook andere kapsalons in de regio doen dit, zoals By Lisa's in Huissen en Kapsalon Nouveau in Elst. Ook op hun website staat dat je haarproducten of haarverf kunt bestellen en ophalen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe