Kookgekke Anne werkte 60 uur per week en zit nu plots thuis

BetuwenarenChef-kok Anne Veens weet als geen ander hoe de corona-uitbraak zzp’ers hard treft. De 33-jarige Zettense startte in april 2019 haar eigen bedrijf: Veens Culinair. 

Ze werd direct door meerdere bedrijven ingehuurd als kok en had opdrachten voor het geven van workshops en cursussen. Anne werkte het afgelopen jaar gemiddeld zo’n 60 uur per week, elke week. 

De horecasluiting was dan ook flink schrikken. ,,Vreselijk, ik was in shock. Van de ene op de andere dag geen opdrachten en dus geen omzet meer. Heftig. Nou heb ik geen personeel en geen pand, maar toch vraag ik me af hoe dit verder moet.”

Spannende toekomst

De uitkering die het kabinet zzp’ers belooft, is prettig, maar lang niet kostendekkend. Dus de toekomst is spannend. Intussen pakte de positieve kookfanaat de afgelopen weken allerlei klussen in huis aan: van het plaatsen van nieuwe plinten tot het zomerklaar maken van haar tuin. 

Inmiddels ligt alles er piekfijn bij, en wat nu? ,,Toen ik werkte had ik weinig tijd voor mijn sociale leven, daar moest ik echt vrij voor nemen. Maar ook dat ligt nu natuurlijk stil. Ik ben een mensen-mens en mis ’t contact met anderen, zowel werk als privé. Hopelijk is dit snel voorbij.”

Lees alles over corona in de Betuwe in ons dossier. 

Anne Veens.
Volledig scherm
Anne Veens. © Erik van 't Hullenaar

Betuwe