Lingewaard heeft alle huwelijkssluitingen voor de komende twee maanden geschrapt, in Overbetuwe zijn er vooralsnog tien van de agenda gehaald.
Volledig scherm
Lingewaard heeft alle huwelijkssluitingen voor de komende twee maanden geschrapt, in Overbetuwe zijn er vooralsnog tien van de agenda gehaald. © ANP XTRA

Lingewaard annuleert voorlopig alle huwelijken

BEMMEL/ELST - Alle huwelijken tot 1 juni in Lingewaard worden geannuleerd. Alleen de hoogstnoodzakelijke trouwpartijen - als de bruid hoogzwanger is bijvoorbeeld - gaan nog wel door. Ook in Overbetuwe zijn huwelijksvoltrekkingen uitgesteld tot na de coronaperikelen.

Tot nu toe kregen beide gemeenten sowieso al een aantal afmeldingen. Van de huwelijken die tot medio april waren ingepland, zijn er in de gemeente Lingewaard al tien geannuleerd. Een stuk of drie trouwpartijen gaan er wel door ‘om dwingende redenen’, bijvoorbeeld als er een baby op komst is. Er mogen dan maar vijf mensen bij zijn.

Wel in kleine kring

In de gemeente Overbetuwe was tot gisteren ook al contact met diverse aanstaande koppels die tot in de loop van mei hun jawoord wilden geven. Overbetuwe ziet dat de grotere bruiloften - met veel gasten - allemaal worden doorgeschoven. De trouwerijen in kleine kring gaan meestal wel door. 

Betuwe