Foto ter illustratie. In de Betuwe is tegen leerlingen gezegd om de vlag nog maar even niet uit te hangen.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. In de Betuwe is tegen leerlingen gezegd om de vlag nog maar even niet uit te hangen. © ANP

Nog onzekerheid over schoolexamens Betuwe

BETUWE - Middelbare scholen in de Betuwe gaan voorzichtig te werk nu de centrale examens geschrapt worden. Er bestaat nog veel onzekerheid over het afnemen van de laatste schoolexamens. 

Of die allemaal online kunnen worden afgenomen, en wanneer dat gaat gebeuren, durven rectoren en docenten nog niet te zeggen. Die laatste schoolexamens bestaan uit mondelingen, praktische opdrachten en bijvoorbeeld examens wiskunde.

,,Wij hebben tegen onze leerlingen gezegd dat ze de vlag nog maar even niet uit moeten hangen,” zegt Lydia Sorbi-Hendriksen, docent Frans op het Hendrik Pierson College in Zetten. ,,Alleen de allerbeste leerlingen kunnen met kleine zekerheid zeggen dat ze geslaagd zijn. Andere leerlingen hadden juist de centrale examens nodig om hun gemiddelde op te krikken.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe