Sipkje Schimmel heeft zelf een spatscherm gemaakt voor behandeling en ziet veel mogelijkheden voor haar uitvinding.
Volledig scherm
Sipkje Schimmel heeft zelf een spatscherm gemaakt voor behandeling en ziet veel mogelijkheden voor haar uitvinding. © Erik van 't Hullenaar

Pedicure Sipkje uit Elst werkt weer dankzij haar eigen spatscherm: ‘Simpel en goedkoop’

ELST - Hoe kun je als pedicure in deze corona-tijden toch je klanten veilig behandelen? Een vraag in het hoofd van Sipkje Schimmel uit Elst. Een vraag die ze, met wat hulp van de plaatselijke Blokker, zelf beantwoordde door een spatscherm te maken.

,,Ik behandel familie, vrienden en kennissen en nu het weer mag maakte ik me wel zorgen over hoe je dat veilig kunt doen", zegt de Elsterse. 

,,Ik zag op de tuintafel plastic liggen en kwam op het idee om dat ook als een scherm te gebruiken. Ik had eerst een aluminium frame in gedachten, dat zou de cliënt dan zelf vast moeten houden als scherm tussen ons in. Toen ik in de Blokker was om dat plastic te kopen vertelde ik ook waar het voor was en daar stelden ze voor om een verrijdbaar kledingrek te gebruiken. Dat heb ik gedaan en het werkt geweldig.”

In de achtertuin

Schimmel bracht haar idee ook onder de aandacht van haar huisarts, waar de praktijkondersteuners als bijvoorbeeld de logopediste het kunnen gebruiken.

,,Maar ook collega's kunnen er hun voordeel mee doen, ook voor het behandelen van vingernagels is het heel praktisch", zegt Schimmel die haar behandelingen in de open lucht in de achtertuin geeft. ,,Dat is veiliger dan in een kleine binnenruimte.”

Vijfentwintig euro

Ook haar man, als bestuurslid en dirigent betrokken bij verschillende zangersbonden, gaat het scherm gebruiken. ,,De dirigent kan dan veilig achter dat scherm staan en is toch goed te zien en te horen. En er zijn vast meer toepassingen te verzinnen. En duur is het niet, voor vijfentwintig  euro ben je klaar.”

Betuwe