Michel Hodes voor het verpleeghuis RijnWaal in Bemmel.
Volledig scherm
PREMIUM
Michel Hodes voor het verpleeghuis RijnWaal in Bemmel. © Rolf Hensel

RijnWaal voelt zich gered door ‘Extra handen voor de zorg’ en maakt zich vast op voor ronde twee

BEMMEL - Het is voor het eerst sinds 19 maart dat een verzorgingstehuis van RijnWaal enkele weken coronavrij is. Bestuurder Michel Hodes blijft echter voorzichtig. Zijn verzorgingstehuizen en zorgpersoneel trillen nog na.

Zonder extra hulp van vier personen die konden worden ingezet door ‘Extra handen voor de zorg’ weet Hodes niet waar ze anders hadden gestaan.

Hodes gelooft dat de rust nu het oog van de storm is. Terwijl het bij velen in het verkeerde keelgat schiet dat ouderen geen bezoek mogen ontvangen, moet Hodes zich uit een dilemma zien te worstelen. ,,Je gunt je bewoners hun bezoek, maar ze horen ook bij de risicogroep. Je wilt ze beschermen en ze niet extra blootstellen aan het virus.”

Het leidde eerder tot impopulaire keuzes en een redding door ‘Extra handen in de zorg’, een initiatief van de Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn (WZW) dat (oud-)zorgmedewerkers aan organisaties koppelt die een tekort aan medewerkers hebben door corona.

Quote

Je wilt ze beschermen en ze niet extra blootstel­len aan het virus

Michel Hodes, RijnWaal
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe