De werkvloer van kunstofproducent Promens in Zevenaar in 2008. Archieffoto Henk Rodrigo
Volledig scherm
PREMIUM
De werkvloer van kunstofproducent Promens in Zevenaar in 2008. Archieffoto Henk Rodrigo © HENK RODRIGO

Coronamiljoenen voor honderden Liemerse bedrijven: geld om loon door te betalen

ZEVENAAR - Honderden Liemerse bedrijven hebben subsidie aangevraagd om hun personeel tijdens de coronacrisis door te kunnen betalen. Via de zogenoemde Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) worden miljoenen euro’s verdeeld. 

9 reacties

 • karin

  11 maanden geleden
  bartus ik zeg niet dat het criminelen zijnmaar ik ken ze die de holding leeg trekken maar ze moeten het wel heel goed controleren 
 • Bartus

  11 maanden geleden
  Als dat waar is da snap ik écht je suggestieve opmerkingen in je 1e reactie niet, alsof ondernemers die nu ondersteuning aanvragen crimineel zijn. Ik zou toch eens om je heen kijken want er zijn veel ondernemers die, om logische en legitime redenen, niet in staat zijn een buffer op te bouwen, b.v. omdat ze hun kapitaal nodig hebben om te groeien (als ondernemer weet je dat je bij de bank niet hoeft aan te kloppen) of omdat ze een bedrijf hebben dat voor eigenaar en personeel een salaris genereert, waar de rekeningen betaalt worden maar waar verder geen bijzondere winst gemaakt wordt (horeca). 
 • karin

  11 maanden geleden
  nou toevallig wel heb niet veel personeel 10maar ik heb wel een buffer ik kan zeker 6 maanden uit zingen en betaal belasting pensioen vh personeel  het is maar net hoe je er mee omgaat 
 • Bartus

  11 maanden geleden
  Jij bent geen ondernemer Karin, zoveel is wel duidelijk. Voor de meesten is het hard werken voor weinig. Pijnlijk hoe jij en anderen dit bagatelliseren. Ik vraag me af of jij een buffer hebt om 3 of 4 maanden zonder inkomen je huishouden kunt laten draaien? Ik vermoed van niet maar je verwacht wel van je baas dat hij maar ff die maanden zonder omzet je salaris doorbetaald!
 • Bartus

  11 maanden geleden
  "het overgrote deel fraudeert"? Zo de waard is vertrouwd hij zijn gasten in hier ws van toepassing. Joris gaat voorbij aan het feit dat de meeste ondernemers in Nederland hard werkende mensen zijn die aan steeds meer regels moeten voldoen en dat hun enige pensioen de waarde van hun bedrijf is. Bovendien is het zo dat het MKB de motor van onze economie is met weinig ruimte om "te frauderen". 

Liemers