Het aantal passagiers is beperkt door de veiligheidsmaatregelen die verspreiding van het coronavirus tegengaan. Daarom staat fietsers en wandelaars iets langer te genieten van de omgeving terwijl ze wachten op de pont.
Volledig scherm
PREMIUM
Het aantal passagiers is beperkt door de veiligheidsmaatregelen die verspreiding van het coronavirus tegengaan. Daarom staat fietsers en wandelaars iets langer te genieten van de omgeving terwijl ze wachten op de pont. © theo kock persfotografie

Coronamoe? Tóch even wachten op volgende pont over de IJssel

LATHUM - Het zijn drukke dagen voor pontbaas Richard van Oijen. In het corona-tijdperk wordt er veel gewandeld en gefietst door de uiterwaarden van de IJssel en de overtocht van Lathum naar Rheden is populair, zo bleek ook gisteren.

In plaats van circa zestig personen zet Van Oijen er nu maximaal 30 over zodat mensen op de pont anderhalve meter uit elkaar kunnen staan. ,,De mensen vinden het niet erg om even te moeten wachten. Al merk ik ook dat sommigen coronamoe raken. Staan ze in een groep op de kade op de pont te wachten."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers