Rhederlaag.
Volledig scherm
Rhederlaag. © theo kock persfotografie

Rhederlaag te druk, slagboom blijft omlaag: ‘Kom morgen terug’

LATHUM/RHEDEN - Recreatiegebied Rhederlaag is deels afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Automobilisten kunnen wel weg, maar de poort naar het parkeerterrein blijft vanwege drukte tijdelijk dicht.

De stranden Giese Kop en Noordoever bij Lathum zijn rond 14.15 uur gesloten door Leasurelands, de organisatie die de plas tussen Lathum en Rheden beheert en exploiteert. Mensen kunnen het gebied wel verlaten. Rhederlaag - Bahrsche Strand is nog niet gesloten.

‘Morgen weer welkom’

,,Wij roepen je op dit moment niet naar de Giese Kop en Noordoever van Rhederlaag te komen. Het maximum aantal bezoekers in verband met de coronamaatregelen is bereikt. Helaas kunnen we vandaag geen bezoekers meer toelaten. Morgen ben je weer van harte welkom”, meldt een woordvoerster. Bezoekers toonden begrip en maakten rechtsomkeert. 

De slagbomen bij Rhederlaag zijn gesloten en ook bezoekers die lopend of met een ander vervoersmiddel komen, worden tegengehouden. ,,Het heeft dus geen zin om te komen. We hopen op je begrip”, aldus de woordvoerster.

Ook recreatiegebieden bij Bussloo en Nulde zijn afgesloten. Bij de overige plassen van Leisurelands was het ‘gezellig druk’.

Arnhem e.o.