Corona in Gelderland: Nijmegen nadert de 100 besmettingen, virus rukt op in Achterhoek

NIJMEGEN - Nijmegen telt inmiddels 93 patiënten waarvan vaststaat dat zij het coronavirus hebben. Dat meldt het RIVM dinsdagmiddag. Maandag waren dat er nog 79. Daarmee heeft de Waalstad de meeste geregistreerde besmettingen in Gelderland.

In Nijmegen zijn inmiddels drie inwoners overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Ook de ziekenhuizen maken melding van een toenemende drukte: zijn zin in het Radboudumc inmiddels 40 patiënten opgenomen, waarvan vaststaat dat zij het virus hebben.

Ook in de gemeentes rondom Nijmegen zijn relatief veel inwoners besmet, hoewel de aantallen daar minder hard stijgen dan in Nijmegen. In Berg en Dal is bij 35 inwoners het virus geconstateerd (twee meer dan maandag) en in Wijchen staat de teller nu op 23 (maandag: 21).

Stijging in Achterhoek

Ook in de Achterhoek komen steeds meer meldingen binnen. Zo zijn bijvoorbeeld in de gemeente Oost-Gelre, waar vijf dagen geleden de teller nog op nul stond, inmiddels zes mensen besmet met het coronavirus.

In andere grote gemeentes in Gelderland blijven de aantallen stabiel: zo steeg Arnhem van 20 naar 23 besmettingen, ging Tiel van 6 nog 8, en meldt Ede 22 besmettingen: één meer dan maandag.

Het RIVM benadrukt dat alleen mensen met forse klachten nog worden getest, het aantal daadwerkelijke besmettingen licht veel hoger. Ook heeft de gezondheidsdienst geen zicht op voormalig patiënten die inmiddels weer zijn hersteld.

Coronatestcentrum voor medewerkers Radboudumc.
Volledig scherm
Coronatestcentrum voor medewerkers Radboudumc. © Paul Rapp