Volledig scherm
© DG

Edenaren bedenken ‘afhaalsite’ voor heel Nederland

EDE - Albert-Jan van der Hoeven en Celine Gerritsen uit Ede hebben vorige week de site afhaalchef.nl online gezet. Via dit platform kunnen restaurants eenvoudig en snel hun gerechten aanbieden. Bij een bestelling kan de klant een moment aangeven wanneer het gerecht contactloos kan worden afgehaald bij het restaurant.

,,Met dit initiatief willen wij ervoor zorgen dat de inkomsten van restaurants niet volledig wegvallen tijdens de komende periode’’, meldt Gerritsen. ,,Restaurants zijn niet ingericht om aan huis te bezorgen, het ontbreekt aan middelen (scooters) en mensen (bezorgers). Bezorg-platformen zijn daarom niet geschikt. Na het besluit dat de deuren van de restaurants dicht moesten, is afhalen de enige manier om de horeca ondernemers te steunen.’’

24 restaurants

De site is al in de lucht, maar vooralsnog alleen voor restaurants om zich aan te melden. ,,Op dit moment doen er al 24 restaurants mee, verspreid over heel Nederland. Elke dag komt er een aantal restaurants bij.’’ In bijna alle provincies zijn al restaurants te vinden die meedoen. Zo telt Gelderland er zes, Zeeland twee en Friesland drie. 

De initiatiefnemers zijn op zoek naar donateurs om de website helemaal gebruiksklaar te maken. ,,We hopen dat zeer binnenkort ook bestellingen kunnen worden doorgegeven. De mensen kunnen nu in elk geval al zien welke restaurants er meedoen en wat hun afhaaltijden zijn.’’ Voor de horeca die meedoet zijn er tot 1 juni geen kosten.

Klik hier voor meer informatie.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei