Inwoner Berg en Dal overleden aan corona, vier nieuwe ziekenhuisopnames in regio

NIJMEGEN/ ARNHEM - Een inwoner van de gemeente Berg en Dal is overleden aan het coronavirus. Het is het enige sterfgeval in de regio dat de afgelopen 24 uur is gerapporteerd aan het RIVM. Gisteren werden drie overledenen gemeld. 

Daarmee blijft het aantal dagelijkse sterfgevallen in de regio minimaal en zwakt de groei van het aantal gevallen flink af. Het aantal nieuwe besmettingen in de regio steeg slechts met zestien positieve testen. Er werden vier ziekenhuisopnames gemeld. Het gaat om inwoners van de gemeenten Cuijk, Ede, Nijmegen en Oost Gelre. 

De recent gemelde opname van een patiënt uit Grave is niet langer in de cijfers terug te vinden. Zo nu en dan corrigeert het RIVM de gegevens als blijkt dat patiënten toch uit een andere gemeente komen. 

Rozendaal enige gemeente zonder sterfgeval

In totaal zijn nu zeker 494 inwoners in het verspreidingsgebied van De Gelderlander overleden aan het coronavirus. In Rozendaal is nog geen enkel sterfgeval gemeld. In Winterswijk is het sterftecijfer vergeleken met veel andere gemeenten laag. Daar zijn drie mensen overleden die positief zijn getest op corona. 

Cijfers over meerdere dagen

Het RIVM blijft benadrukken dat de dagelijkse meldingen bestaan uit registraties verspreid over meerdere dagen. Niet alle opnames en/of overlijdens worden direct gemeld. Vooral in het weekend laten de cijfers een afwijking zien, die normaal gesproken op maandag of dinsdag wordt gecorrigeerd.

Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Hollandse Hoogte / Peter Hilz