Volledig scherm
PREMIUM
© Ed van Alem

Nog nooit was de opkomst zo hoog op het sportveld

MAASLAND - Eindelijk mogen volwassenen ook weer sporten. In groepsverband zelfs. Zo staat ook onze verslaggever weer op het veld

Met een brede grijns neemt mijn trainer het woord. ,,Nog nooit is de opkomst zo hoog geweest", concludeert hij lachend als we met z'n allen in een immense kring staan, van de cornervlag tot richting de middenlijn, door de 1,5 meter afstand die we moeten houden. De sfeer zit er meteen goed in bij de eerste training van De Zwaluw in tijden. Wat wil je ook? Al dik twee maanden hebben we geen balletje meer met elkaar getrapt.

Sinds de laatste training heb ik zelfs nauwelijks teamgenoten gezien. In real life dan. Nog wel online, op foto's en filmpjes. Al is het in de groepsapp rustig, op een waterval aan berichten bij verjaardagen na. 'Had wel zin om tegen vier Russen te voetballen', zegt er medio maart nog een. Daarna worden appjes alleen gelezen. Van de trainer, om je conditie op peil te houden ('Je weet nooit wanneer de competitie begint'), van het bestuur over maatregelen. Voetbal is plots bijzaak.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal