RIVM: 22 nieuwe ziekenhuisopnames vanwege corona in Gelderland in 24 uur

ARNHEM/NIJMEGEN - In Gelderland zijn de afgelopen 24 uur 90 inwoners positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM op dinsdagmiddag. Het totaal aantal Gelderlanders dat het coronavirus heeft (gehad), komt daarmee uit op 2300.

Maandag was de toename met 100 nieuwe besmettingen iets hoger. De stijging van het aantal inwoners in de regio dat vanwege het coronavirus is opgenomen in een ziekenhuis bedroeg in de laatste 24 uur 22. Een dag eerder waren dat er 29.

Vooral in de grote gemeentes zijn nog stijgingen. Zo ging Nijmegen van 94 naar 98 ziekenhuisopnames en zijn in Arnhem inmiddels 46 inwoners opgenomen met het coronavirus. Maandag waren dat er nog 44. Overbetuwe, ook een gemeente met veel besmettingen, is van 45 naar 47 opnamen gegaan.

Veel gemeentes stabiel

In veel andere gemeentes blijven het aantal opnamen gelijk. Zo blijft Berg en Dal op 25 staan, Lingewaard op 21 en Tiel op 28.

Bij het CWZ en Radboudumc - allebei in Nijmegen - en het Arnhemse Rijnstate is sprake van een lagere bezetting van coronapatiënten dan afgelopen week. De ziekenhuizen vinden het echter nog te vroeg om te spreken van een positieve trend. 

Een verwijsbord naar de corona-afdeling in het Radboud UMC in Nijmegen.
Volledig scherm
Een verwijsbord naar de corona-afdeling in het Radboud UMC in Nijmegen. © Foto: Bert Beelen
  1. Yannieck (7) fietst in zijn wijk al bijna 5000 euro bij elkaar voor NEC,  Boekhoorn doneert ook
    PREMIUM
    video

    Yannieck (7) fietst in zijn wijk al bijna 5000 euro bij elkaar voor NEC, Boekhoorn doneert ook

    NIJMEGEN De belangrijkste investeerders van NEC, Marcel Boekhoorn, Jack Bongers en Harold en Jos Bons - ook wel de vier ‘B's’ genoemd - omarmen de actie van de 7-jarige Nijmegenaar Yannieck Bleumink. Ze doneren samen 1000 euro. Het zoontje van oer-NEC’er René Bleumink (beter bekend als ‘Bleum’) fietste op eerste pinksterdag honderd rondjes van 580 meter door de Nijmeegse wijk Hatert om geld in te zamelen voor NEC.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.