Het mhv-gebouw van Pantarijn aan de Hollandseweg in Wageningen.
Volledig scherm
Het mhv-gebouw van Pantarijn aan de Hollandseweg in Wageningen. © Google Streetview

Schoolexamens Pantarijn zijn weer begonnen

WAGENINGEN - De eindexamenleerlingen van mavo, havo en vwo van scholengemeenschap Pantarijn in Wageningen hebben deze week ‘gewoon’ schoolexamens. Woensdag is daarmee een vervolg gemaakt. De andere middelbare scholen in de Vallei hadden na maandag juist besloten om geen schoolexamens meer te doen.

In een brief aan de ouders schrijft de school dat de toetsen die woensdag, donderdag en vrijdag op de planning stonden doorgaan. Dit geldt ook voor de zogeheten CPE (centraal praktijk examen) beeldende vorming van 4-mavo vrijdag en volgende week maandag, woensdag en donderdag.

Er staat ook nog een herkansingsweek op de planning. Wanneer die is, wordt later bekendgemaakt.

Beste voor de leerling

De school spreekt van een ‘ingewikkeld besluit’, maar is van mening dat dit het belang van de leerlingen het beste dient. ‘We realiseren ons zeer dat dit niet voor iedereen een prettig bericht is en dat spijt ons. Er zijn zorgen onder leerlingen en ouders over corona en die zijn begrijpelijk.’

In voorkomende gevallen wil de school in gesprek gaan met de bezorgde ouders. Dan wordt bekeken of er voor de betreffende leerling ‘maatwerk’ kan worden geleverd. 

Pantarijn was woensdag niet bereikbaar voor commentaar.

De Vallei