Hein van Maassen in zijn viskiosk op de kop van Lange Hezelstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Hein van Maassen in zijn viskiosk op de kop van Lange Hezelstraat. © Bert Beelen

Bezoekers slenteren weer en #kooplokaal wekt sympathie in de Lange Hezelstraat

Lange HezelstraatDe coronacrisis gaat veel ondernemers de kop kosten. Staat de normaal zo florerende Lange Hezelstraat in Nijmegen ook op omvallen, of is er hoop voor de bedrijven?

Minder concurrentie van horeca in de stad en zo goed als helemaal verlost van de notoire groep hangouderen naast zijn zaak. Eerlijk is eerlijk, zegt visboer Hein van Maassen, de crisis pakt niet verkeerd uit voor vis­kiosk Gebroeders Van Maassen, die op de kop zit van de Lange Hezelstraat in Nijmegen, pal naast de ingang van het Kronenburgerpark.

De viskiosk – vier keer vernieuwd – staat al zeventig jaar op deze plek. Als íemand goed zicht heeft op wie de Hezelstraat in en uit lopen, dan is het deze visboer wel. Sinds de scholen weer open zijn, ziet Van Maassen het langzaam maar zeker drukker worden met bezoekers die slenterend voorbijkomen. Zonder doel, gewoon lekker even de stad in. ,,Dat was eerder veel minder.”

Quote

Klanten zeggen eerlijk: Ik heb eigenlijk niets nodig, maar dan kopen ze toch een kaartje bij je

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.