Nijmegens burgemeester Hubert Bruls.
Volledig scherm
PREMIUM
Nijmegens burgemeester Hubert Bruls. © ANP

Bruls noemt versoepelingen en vaccinatiesnelheid topprestatie: ‘Kritiek op beleid was kortzichtig’

Burgemeester in coronatijdNIJMEGEN - Restaurants, musea, bioscopen: deze zaterdag gaat ons land verder van het slot. Ondertussen vaccineert Nederland er lustig op los richting een grotendeels maatregelen-vrije zomer. ,,Een topprestatie”, meent Nijmegens burgemeester Hubert Bruls. ,,De kritiek op het coronabeleid is kortzichtig geweest.”

44 reacties

 • P.G. van van Toor

  3 weken geleden
  Eindelijk eens wat terechte complimenten voor degenen die ons, soms met vallen en opstaan, uit deze crisis hebben geholpen. In een land met duizenden meningen, wappies, politieke dwarsliggers en wat dies meer zij, zoveel miljoenen mensen in korte tijd weten te beschermen tegen een soms dodelijke ziekte verdient maar een kwalificatie: diep respect en bewondering van ons allemaal! En wie nu nog twijfelt aan het effect van inenten is wel erg ver van het padje geraakt.
 • Tony Peters

  3 weken geleden
  Kritiek is van alle tijden, maar de manier waarop Bruls zich heeft geprofileerd tijdens de pandemie als voorzitter van het Veilgheidsberaad en burgemeester van Nijmegen is schaamteloos en bevat een grote dosis aan zelfverheerlijking. Hij is alleen uit op een baan in politiek Den Haag en daar moet alles voor wijken. Dat hij daar wordt uitgekotst is al gebleken door zijn mislukte sollicitaties voor burgemeester in Utrecht en Den Haag.
 • Pieter Zeeuw

  3 weken geleden
  De burgervader van de deugburgers komt ook weer even zijn 'visie' vertellen over het SARS laagseizoen zonder veel infecties zoals ieder jaar ongeacht experimentele gen prikkies.
 • frank jansen

  3 weken geleden
  Het is inderdaad een topprestatie met continu 1,5 miljoen vaccinaties op de plank en drie maal onnodig de pauzeknop indrukken.
 • tgm beuningen

  3 weken geleden
  Bescheidenheid siert de mens.... :-(
 1. Een moestuin in Bottendaal: in het hart van de stad middenin de natuur
  PREMIUM

  Een moestuin in Bottendaal: in het hart van de stad middenin de natuur

  NIJMEGEN - Het voorjaar was koud en nat en de natuur kwam moeizaam en in slow motion op gang. Maar de eerste bloesems zijn inmiddels uitgebloeid en de tuinen van Nijmegen staan er door de overdadige regenval van de laatste tijd weelderig bij. Vereniging Groei en Bloei (sinds 1876!) selecteerde een aantal paradijsjes. Liefhebbers konden dit weekend struinen door 6 tuinen in Nijmegen en 24 tuinen in de omgeving, van Groesbeek tot Dreumel. De variatie bleek enorm: watertuinen, cottagetuinen, theetuinen en beeldentuinen: alles kwam voorbij. Trotse eigenaren gaven graag uitleg over aanleg en onderhoud.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.