In de triagetent bij de hoofdingang van het CWZ wordt iedereen die naar binnen wil eerst gescreend op corona.
Volledig scherm
In de triagetent bij de hoofdingang van het CWZ wordt iedereen die naar binnen wil eerst gescreend op corona. © Paul Rapp

Coronadoden in Nijmegen en Grave, geen nieuwe ziekenhuisopnames

NIJMEGEN / GRAVE - Het coronavirus heeft afgelopen etmaal het leven gekost aan een inwoner uit Grave en aan een Nijmegenaar. In de regio zijn in die periode geen nieuwe ziekenhuisopnames gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Door het nieuwe sterfgeval in Nijmegen telt de Waalstad nu 64 coronadoden. In Grave staat de teller inmiddels op 11 overledenen. Vanuit heel Nederland zijn de afgelopen 24 uur in totaal 33 sterfgevallen gemeld bij het RIVM. 5748 mensen zijn nu bewezen aan het virus overleden. In deze regio gaat het om de volgende aantallen: Berg en Dal 16, Beuningen 5, Druten 8, Grave 11, Heumen 9, Mook en Middelaar 5, Nijmegen 64 en West Maas en Waal 9.

Het aantal coronagerelateerde ziekenhuisopnames  in Nijmegen bleef net als in de buurgemeenten onveranderd. Landelijk kwamen er 14 nieuwe patiënten bij, waarmee het totaal steeg naar 11.627 coronapatiënten.

Dat de cijfers vaak achteraf nog worden bijgesteld, wordt geïllustreerd door de laatste gegevens die het RIVM vandaag vrijgaf. Daaruit blijkt dat van de 33 sterfgevallen die vandaag worden gemeld, er 3 al half april zijn overleden. 4 nu opgevoerde patiënten zijn ook al half april in een ziekenhuis beland.

Het aantal aan corona overledenen ligt overigens veel hoger dan het aantal officieel geregistreerden. Dat komt doordat bij lang niet alle sterfgevallen wordt getest op de eventuele rol die corona hierbij heeft gespeeld. Het Consortium Onderzoek Huisartsgeneeskunde meldt vandaag dat het gaat om minstens 936 extra cornadoden.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.