ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Coronaregels Duitsland ‘buiten proportie': burgemeesters willen ‘vrijbrief’ voor pendelaars

NIJMEGEN - De nieuwe coronaregels die Duitsland voor Nederlanders heeft ingevoerd, hebben dinsdag tot veel boosheid en frustraties geleid. Burgemeesters in de grensregio pleiten er voor het verplicht overleggen van een negatieve coronatest voor je het land in mag te schrappen voor grenswerkers, mantelzorgers en scholieren.

3 reacties

 • R Hendriksen

  2 weken geleden
  Jammer altijd die afgunst..Onze kids zitten in DLD op school, ik ga hier naar de winkel, kids sporten hier, dokter, tandarts, alles hier, maar onze ouders wonen net aan de andere kant van de grens en we hebben ons bedrijf 15 jaar geleden ook gelaten waar het was toen we verhuisden naar Duitsland... Bovendien hebben ook veel Nederlanders die hier werken er last van, nog meer zelfs, in NL is testen zonder klachten niet gratis. Is dat ook eigen schuld, had je maar niet in DLD moeten gaan werken?
 • Hannie Thonsen

  2 weken geleden
  Ja......goedkoop in Duitsland willen wonen maar verder alles van Nederland willen zoals school, werk, huisarts etc. En dan nu klagen dat je je aan Duitse regelgeving moet houden?????
 • Pedro Kantor

  2 weken geleden
  Iedereen heeft het maar over besmettingen, maar het enigste wat echt telt is hoe vol zijn de IC's. En we zitten nog ver onder de 1e golf. En bovendien, ondanks het geklungel van De Jonge zijn de meest kwetsbaren die kunnen overlijden nu ingeënt. Dus dan zou meer besmettingen ook niet zo'n ramp hoeven te zijn.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Theatermaker Leo in tranen, nu hij eindelijk weer een lach kan brengen
  Play

  Theaterma­ker Leo in tranen, nu hij eindelijk weer een lach kan brengen

 2. Hoge Raad wijst herziening Arnhemse villamoord af
  Play

  Hoge Raad wijst herziening Arnhemse villamoord af

Nijmegen e.o.