Nijmegens burgemeester Hubert Bruls.
Volledig scherm
PREMIUM
Nijmegens burgemeester Hubert Bruls. © ANP

Duitse lockdown drukt grensbewoners met neus op feiten, stelt Hubert Bruls: ‘We waren al bijna vergeten dat er grenzen zijn’

Burgemeester in coronatijdNIJMEGEN - De ‘Nieder-lockdown’ kwam voor Hubert Bruls deze week als een vervelende verrassing. Maar het gedoe rond de Duitse testplicht heeft ook een positief tintje, vindt Nijmeegs burgemeester. ,,We waren in deze regio al bijna vergeten dat er grenzen zijn.”

11 reacties

 • Charles Wit

  4 weken geleden
  @Anneke Dijk Pro-plaag wappies, halfzachte maatregelen, pappen en nathouden, asociale covid feestjes, een vaccinatiebeleid wat het woord beleid onwaardig is... kijk even daar naar als je een antwoord wilt op de duur van de problemen hier. Nieuw Zeeland heeft de sleutel laten zien.
 • Pedro Kantor

  4 weken geleden
  Het is ergens wel humor. Corona bereikt waar de Geert Wildersen van Europa nu al decennia vergeefs voor strijden, dichte grenzen en elk Europees land voor zich. Nou was Angela Merkel, ondanks dat ze een reputatie heeft als pro-Europese tante, toch al een einzelgänger die schijt had aan Europa en de rest van Europa voor voldongen feiten plaatst met Duitse dictaten en solo acties. Dus dit past prima in haar grillige gedrag.
 • Bert Peters

  4 weken geleden
  Het "Limburgse " orakel spreekt weer !
 • Benno Wijskamp

  4 weken geleden
  Bruls het enige wat Bruls kan is brullen als ie maar aandacht krijgt.
 • Cor Koenen

  4 weken geleden
  Vrijdag nog 35km door het rijkswald gefietst ik heb geen grens gezien.
 1. Lara (35) gromt en keft als ze bokst: 'Je leert je grenzen verkennen en er overheen gaan’
  PREMIUM
  Mijn hobby

  Lara (35) gromt en keft als ze bokst: 'Je leert je grenzen verkennen en er overheen gaan’

  Op haar 21ste begon Lara Guppertz uit Nijmegen (35) pas met boksen. „Ik was thuis altijd al een heel actief buitenkind. Ik hield van fietsen en paardrijden. Toen ik in Nijmegen diëtetiek ging studeren, kon ik mijn energie niet kwijt, totdat ik op het universitair sportcentrum een proefcursus boksen kon volgen. Ik was meteen helemaal enthousiast. Ik stapte al snel over naar boksclub NABA, waar ik twee trainers van hoog niveau trof: Willy van Haaren, oud Nederlands kampioen zwaargewicht en Orhan Özturk, dertienvoudig Nederlands kampioen in het weltergewicht.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Supporters onthalen teleurgestelde spelers De Graafschap
  Play

  Supporters onthalen teleurge­stel­de spelers De Graafschap

 2. Spektakel vanuit de trekker: Superboeren uitgezwaaid op A18
  Play

  Spektakel vanuit de trekker: Superboe­ren uitge­zwaaid op A18

Nijmegen e.o.