Introductiefeest eerder in Wageningen.
Volledig scherm
PREMIUM
Introductiefeest eerder in Wageningen. © Herman Stöver

Magere introductie in studentensteden: eerstejaars leren elkaar kennen achter de laptop

NIJMEGEN - De introductie voor nieuwe studenten van de Radboud Universiteit, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en Wageningen Universiteit is dit jaar maar een schim van de normaal zo bruisende en grootse kennismaking.

7 reacties

 • NijmegeNaar

  10 maanden geleden
  maar ze kunnen wel mensen besmetten die er vatbaarder voor zijn en daardoor overlijden,
 • Bart

  10 maanden geleden
  Waarom worden studenten oververtegenwoordigd in de cijfers? Omdat ze maling hebben aan de maatregelen!! Daar hoef je niet voor gestudeerd te hebben... Je hoeft alleen maar n rondje door s'Nijmeegs verkamerde wijken en straten te wandelen.... 
 • Patrick

  11 maanden geleden
  Ik bagitaliseer niks, kijk eens goed en kritisch naar het rapport van het RIVM. Nogmaals, een positieve PCR uitslag staat niet gelijk aan een klinische besmetting. Daarnaast is ondertussen bekend dat een besmetting per definitie niet leidt tot ziekte, vooral niet bij jongeren. Het blijkt ook dat deze groep minder besmettelijk is dan de oudere. Voor een mooie uiteenzetting over de risico's van dit probleem verwijs ik u naar de volgende publicatie: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7327471/. 
 • Tokkie

  11 maanden geleden
  Uitstellen van het probleem levert ook niks op. Het is net als met regen, je kunt binnenblijven, je kunt een paraplu gebruiken maar vroeg of laat regen je een keertje nat.Het virus blijft onder ons, uitbannen gaat niet lukken. Herinner je je nog de eerste Corona-persconferentie van Rutte? Waarin hij het had over gecontroleerd werken aan groepsimmuniteit?Des te strenger je het begrenst, des te langer hebben we er last van. Ik zeg niet: laat maar woekeren, maar ik sluit me bij Patrick aan dat zolang de ziekenhuizen het aankunnen er eigenlijk niks aan de hand is.
 • KNijmegenaar

  11 maanden geleden
  Genoeg studenten hebben al, zonder dat ze het wisten of zich ervan bewust waren, kennis gemaakt met elkaar door het virus naar elkaar over te brengen. En het is begrijpelijk aangezien er ten onrechte eerst in NL werd beweerd door OMT dat jongeren niet zo'n risico zouden lopen.
 1. Theo en Jannie raken in de war van een ongemaaid grasveld
  PREMIUM
  Column Marcel Rözer

  Theo en Jannie raken in de war van een ongemaaid grasveld

  Het liefst zou ik dit verhaal beginnen met woorden van een ‘oude Indiaan’. Als die iets zegt over de natuur, luistert tenminste iedereen. Aan ‘de oude indiaan’ hangt het idee dat zij – de Indianen – wél verantwoord om konden gaan met de aarde. Maar misschien hoef ik niet zo exotisch te zijn en kan ik ook gewoon het oude keuterboertje uit de Ooijpolder vragen hoe het was om mét de natuur te leven in plaats van er tegenin.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.