Drukte in de Nijmeegse binnenstad, afgelopen weekend
Volledig scherm
PREMIUM
Drukte in de Nijmeegse binnenstad, afgelopen weekend © Foto: Bert Beelen

Nijmegen kleurt donkerrood: ‘Als je niet bent gevaccineerd, ben je aan de beurt met Delta’

NIJMEGEN  - Nergens in Gelderland ging het de afgelopen dagen zo hard met de coronabesmettingen als in Nijmegen. De Waalstad tekende de afgelopen dagen ruim over de tweehonderd per dag op, gemiddeld meer dan de dagcijfers in de hele Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen (18 miljoen inwoners). Wat is er aan de hand?

36 reacties

 • Pedro Kantor

  2 maanden geleden
  Mensen vergeten hoe het was om jong te zijn. Om kind te zijn, of student te zijn. En vervolgens worden het oude zeurders die constant klagen over de jeugd van tegenwoordig, maar die in hun tijd ook geen lieverdjes waren (iets met Pierson rellen?) En het helpt ook niet als er een clown in de regering zit die Hugo heet die zegt dat de jeugd kan dansen als ze Jansen op hebben. Stop met de jeugd de schuld te geven, uiteindelijk zijn het clowns Hugo en Mark die deze clusterf*** veroorzaakt hebben.
 • Frank vd Berg

  2 maanden geleden
  @Anneke, als je goede kwalitatieve informatie wil dan moet je minimaal pas zo'n test uitvoeren als er concrete klachten zijn. Anders heeft het totaal geen zin. Daarnaast moet je ook weten uit welke partij de betreffende test komt, want die wattenstaafjes zijn ook niet zo betrouwbaar.
 • Anneke Dijk

  2 maanden geleden
  Het zou ook zinvol zijn als we het aantal cycles van de test eens zouden weten. Als er met de test meer dan 25 cycles gedraaid worden dan is deze test voor 95% onbetrouwbaar en klopt het aantal besmettingen dus totaal niet. We hebben recht op goede informatie volgens de code van Bordeaux. Testen met meer dan 25 cycles is illegaal, dat u het even weet..vraag uw testpersoon hoeveel cycles de test heeft want dat kunnen ze wijzigen.
 • Anneke Dijk

  2 maanden geleden
  Ben je aan de beurt met delta? Wat is dat voor stemmingmakerij? Wij hebben Ivermectine in huis gehaald (zogenaamd verboden medicijn) wat voor 98% werkt tegen corona. Wij zijn dus totaal niet bang.
 • pauline spliethof

  2 maanden geleden
  Jammer dat in dit artikel gesproken wordt van besmettingen terwijl het enkel gaat over positieve testresultaten. Een positieve test is geen besmetting. Wat er in je slijmvliezen blijft hangen hoeft niet in je bloed te zitten dus een test zegt eigenlijk niks. Bovendien zegt 200 positief getesten ook niks als je niet weet hoeveel er getest wordt. en daar komt bij dat er vals positieven voorkomen bij deze test en hoe minder besmettingen hoe groter de rol van die vals positieven.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.