Verpieteren op je kamer in het verpleeghuis vanwege corona? 100-jarige Mien kreeg een balkonscène

NIJMEGEN - 100 jaar worden en dan zitten te verpieteren op je kamer in het verpleeghuis waar vanwege de coronacrisis helemaal niemand meer op bezoek mag komen. Dat vond een veertigtal familieleden en buurtgenoten van Hermina (Mien) Mali-Geijsberts niet kunnen. 

Dus, samenscholingsverbod of niet, stonden ze gistermiddag onder haar balkon bij verpleeghuis De Vlechting in de Nijmeegse wijk Zwanenveld, voor een heuse aubade. Inclusief trompetgeschal. Op gepaste onderlinge afstand (tenminste, dat probeerden ze) en op ruime afstand van de eeuwelinge. 

Mevrouw Mali-Geijsberts geniet vanaf haar balkon van de aubade. Ze is vandaag 100 jaar geworden, maar mag in het verpleeghuis geen bezoek ontvangen.
Volledig scherm
Mevrouw Mali-Geijsberts geniet vanaf haar balkon van de aubade. Ze is vandaag 100 jaar geworden, maar mag in het verpleeghuis geen bezoek ontvangen. © Bert Beelen

Geen burgemeester op bezoek

Mevrouw Mali had zich verheugd op de komst van burgemeester Bruls, maar die moest het bij een verjaardagskaart houden. Dat er toch ineens een grote menigte op de parkeerplaats stond, kwam voor haar als een grote verrassing. Enthousiast wuifde ze vanaf haar balkon terug, als ware ze de koningin.

'Gezond blijven'

Dat de heugelijke dag slechts een bescheiden feestje werd, liet de 100-jarige gelaten over zich heen komen. ,,Het is wel een teleurstelling - je wordt maar één keer honderd - maar er zijn zoveel dingen erger. We moeten hopen dat het allemaal niet te lang duurt. Het is niet fijn dat ik de hele dag op mijn kamer moet blijven en niet eens bij de buurvrouw een kopje koffie mag drinken. Dat is een triest gedoe, we zijn allemaal machteloos maar het leven komt zoals het komt en daar moet je niet te veel over hakketakken. Laten we hopen dat we allemaal gezond blijven.”  

Familie en buurtgenoten van de jarige mevrouw Mali-Gijsberts zingen haar toe vanaf de parkeerplaats van verpleeghuis De Vlechting in de Nijmeegse wijk Zwanenveld.
Volledig scherm
Familie en buurtgenoten van de jarige mevrouw Mali-Gijsberts zingen haar toe vanaf de parkeerplaats van verpleeghuis De Vlechting in de Nijmeegse wijk Zwanenveld. © Bert Beelen

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.