Een bewoner van verpleeghuis Honinghoeve van Stichting Waalboog krijgt bezoek van zijn vrouw.
Volledig scherm
PREMIUM
Een bewoner van verpleeghuis Honinghoeve van Stichting Waalboog krijgt bezoek van zijn vrouw. © ANP

Zorgen bij verpleeghuizen om bezoekregeling maar ook opluchting

DOETINCHEM - Zorginstellingen in de regio waar nu al een proef loopt met bezoek reageren wisselend op de bezoekregeling die vanaf 25 mei wordt versoepeld.

Vanaf 25 mei mogen meer verpleeghuizen bezoek verwelkomen. De bedoeling is dat vanaf 15 juni in alle locaties van ouderenzorg en gehandicaptenzorg bezoek mogelijk is. Mits een gebouw twee weken corona-vrij is. 

,,Fantastisch’’, zegt bestuurder Rita Arts van zorginstelling De Waalboog in Nijmegen. ,,We merken dat dit heel voorspoedig verloopt op de Honinghoeve, een van de locaties waar de landelijke proef loopt. Familieleden staan te popelen en wij zien ook echt mogelijkheden om ook in andere locaties waar geen corona is bezoek te gaan verwelkomen.’’

Quote

Als mensen een herkenbaar gezicht zien in hun kamer, ervaar je bij de bewoners dat het anders is dan als er een personeels­lid, dat het een speciaal moment is

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.