Een driegangendiner voor coronahelden.
Volledig scherm
Een driegangendiner voor coronahelden. © Rosanne Kok

‘Drutense helden’ krijgen driegangendiner

DRUTEN - Coronahelden uit Druten krijgen een driegangendiner aangeboden. Mensen uit Druten en zijn kerkdorpen die zich de afgelopen coronamaanden in de zorg, welzijnszorg, supermarkten en andere winkels of bij de buitendienst van de gemeente hebben ingezet krijgen vrijdag een diner to go aangeboden dat ze thuis kunnen opeten.

Het initiatief komt van  raadslid en ondernemer Haci Murat Aslan en Boy de Swart en Tom Lamers van eetcafé De Gouden Leeuw. Aslan deed het idee op in Eindhoven bij Food for Life waar al eerder gekookt werd voor ‘coronahelden'. Daar kookte Aslan mee als vrijwilliger.

De voucher.
Volledig scherm
De voucher. © Haci Aslan

Tegoedbon geeft recht op een heldenmaaltijd

In Druten kunnen inwoners uit de genoemde categorieën een voucher krijgen bij Aslan of De Swart. Met die tegoedbon kunnen ze zich vrijdag melden. Aslan zegt al meer dan driehonderd aanmeldingen te hebben. 

,,We gaan ook nog een rondje lopen door Druten om te kijken of er nog mensen een voucher willen.” Hij verwacht dat er wellicht nog een paar honderd eters bij komen. ,,We hebben heel veel reacties gehad.”

Alle eten en verpakkingsmateriaal komt uit donaties. Bijvoorbeeld de broodjes van bakkerij Vonk en de verpakkingen voor het dinerpakket van cafetaria De Vlakkers.  

De vouchers werden gratis gedrukt door Toon de Jong Reclame. Een anonieme donateur sponsorde flink en ook Aslan, De Swart en Lamers steken er geld in. Daardoor zijn de driegangenpakketten gratis. Als het lukt, willen de drie initiatiefnemers de actie herhalen. 

Vanwege logistiek maar één keus

,,Met een voucher kan de warme maaltijd bij De Gouden Leeuw worden opgehaald tussen 16.00 en 20.00 uur", zegt Aslan. ,,We hebben maar 1 soort maaltijd, wel dan wel met de keuze vegetarisch of niet-vegetarisch, omdat het anders logistiek niet te doen is.”

De voucher.
Volledig scherm
De voucher. © Haci Aslan

‘De coronacrisis treft iedereen. En de inzet van deze mensen in de afgelopen tijd is van onschatbare waarde voor onze samenleving en verdient iets extra’s', schrijven de drie initiatiefnemers in een persbericht.  ‘Mede dankzij deze inzet begint er ook in Druten weer licht te schijnen aan de horizon. Wij vinden jullie de helden van nu.’

Via werkgevers of bij directe aanmelding

De vouchers verspreiden ze zoveel mogelijk via de werkgevers van de mensen in de doelgroep. Wie in aanmerking denkt te komen, kan ook contact opnemen met de organisatoren. Haci Murat Aslan 06-30158183 of info@deleeuwadvies-dienstverening.nl; Boy Swart 06-50283444 of boydeswart@gmail.com.

Maas en Waal