Inwoners Nijmegen en Heumen overleden aan corona

NIJMEGEN / HEUMEN - Een inwoner van Nijmegen en een inwoner van de gemeente Heumen zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in het dagelijkse overzicht van gemelde sterfgevallen uit de afgelopen 24 uur.

Verdere sterfgevallen in deze regio (Rijk van Nijmegen en Land van Maas en Waal) die bewezen gerelateerd zijn aan het coronavirus zijn niet gemeld. Ook zijn er uit deze regio geen nieuwe patiënten in het ziekenhuis opgenomen wegens corona.

In Nijmegen overleden inmiddels 61 inwoners aan ziekteverschijnselen veroorzaakt door het nieuwe coronavirus. In Heumen steeg het aantal sterfgevallen van 8 naar 9. Aantallen in de overige buurgemeenten bleven gelijk: Berg en Dal 16, Beuningen 5, Druten 8, Grave 10, Mook en Middelaar 5, West Maas en Waal 9 en Wijchen 12.

53 sterfgevallen

Landelijk werden de afgelopen 24 uur 53 sterfgevallen gemeld. Het totaal aantal bewezen Nederlandse coronadoden is nu opgelopen tot 5643 inwoners.

Het RIVM kreeg tot nu toe 11.492 meldingen van mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn of zijn geweest, een toename van 35 patiënten.

De aantallen kunnen nog wel stijgen, omdat ziekenhuizen hun administratie van de afgelopen dagen soms nog moeten bijwerken. Het absolute aantal coronadoden ligt sowieso hoger. Dit komt doordat bij lang niet alle sterfgevallen wordt nagegaan of Covid-19 hierbij een rol heeft gespeeld. 

Zorgmedewerkers verlenen zorg aan een patiënt op de intensive care (IC) van een ziekenhuis.
Volledig scherm
Zorgmedewerkers verlenen zorg aan een patiënt op de intensive care (IC) van een ziekenhuis. © ANP

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.