Figo Rutten is op 10 april jarig. Kan hij dat dan vieren met anderen?
Volledig scherm
PREMIUM
Figo Rutten is op 10 april jarig. Kan hij dat dan vieren met anderen? © DG

Kan mijn zoon nog wel zijn verjaardag vieren? Strengere coronaregels leiden tot veel vragen en zware keuzes

Kan het verjaardagsfeestje van mijn 13-jarige zoon doorgaan op 10 april? En hoe zit het met het aanstaande kampioenschap van mijn voetbalclub? Allemaal vragen die door de hoofden van mensen spoken nu de maatregelen om het coronavirus tegen te gaan zijn aangescherpt. Ze zorgen voor een boel onduidelijkheid en hebben grote gevolgen.

Ondernemer Robert Frijlink: ‘Hopelijk sleept klein beetje omzet ons er doorheen’

Robert Frijlink.
Volledig scherm
Robert Frijlink. © Herman Stöver

Ja, hij heeft al strepen getrokken op de vloer en posters gedrukt. Robert Frijlink van de Gelderse IJzerhandel in Wageningen concludeert dat er voor winkeliers weinig vragen resten na de persconferentie van premier Rutte en drie ministers maandagavond.

,,Houdt 1,5 meter afstand, dat is het belangrijkste. Ik merk dat alle ondernemers hier om me heen ook maatregelen nemen.’’ Frijlink is blij dat de winkels open mogen blijven. ,,Dat is op zich een goede keuze. Als we maar blijven nadenken bij wat we doen. Het zou mooi zijn als dat kleine beetje omzet dat we gaan draaien ons door de komende tijd heen slepen.’’

De Wageninger vindt dat zijn klanten het goed oppakken. ,,Het is toch een proces waar we vrij snel aan wennen, merk ik.’’ Bang voor boetes is hij dan ook niet. ,,Ik heb de wijkagent al in de winkel gehad. Die leek tevreden. En als de gemeente meent dat ik méér maatregelen moet nemen, dan pas ik het aan.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.