De vmbo-locatie van het Pax Christi College.
Volledig scherm
PREMIUM
De vmbo-locatie van het Pax Christi College. © DG

Pax Christi in Druten bepaalt in gesprek of leerling over mag

DRUTEN/BENEDEN-LEEUWEN - Of leerlingen van het Pax Christi College over mogen naar het volgend schooljaar, bepalen de mentoren dit keer niet alleen aan de hand van de cijferlijst. Er komt een gesprek met de jongeren en hun ouders of verzorgers.

De laatste maanden van het schooljaar verlopen door de coronacrisis anders gedacht. Zo waren er nauwelijks lessen en toetsen op school. Hoe bepaal je dan wie er over kan? 

De docenten van het Pax Christi College, met locaties in Druten en Beneden-Leeuwen, bedachten er iets op. Over het algemeen geldt: de mentoren gaan met de leerlingen en hun ouders in gesprek. Samen kijken ze onder andere naar de resultaten en de inzet. ,,Ook van de laatste maanden. Hoe jongeren thuis aan school hebben gewerkt”, aldus Ton Diepeveen, ad interim rector van het Pax Christi College. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal