Het Maasziekenhuis in Boxmeer.
Volledig scherm
Het Maasziekenhuis in Boxmeer. © Ed van Alem

Aantal coronadoden Grave stijgt naar 11, geen nieuwe ziekenhuisopnames

GRAVE - In Grave is opnieuw een inwoner overleden aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus. Het totaal aantal sterfgevallen in de vestingstad is nu opgelopen naar 11. Bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn geen nieuwe ziekenhuisopnames gemeld uit deze regio.

Vanuit heel Nederland zijn de afgelopen 24 uur in totaal 33 sterfgevallen gemeld bij het RIVM. 5748 mensen zijn nu bewezen aan het virus overleden. In deze regio gaat het om de volgende aantallen: Boxmeer 27, Cuijk 9, Gennep 10, Grave 11, Mill en Sint Hubert 5, Sint Anthonis 11.

Het aantal coronagerelateerde ziekenhuisopnames in Gennep en het Land van Cuijk bleef onveranderd: Boxmeer18, Cuijk 12, Gennep 16, Grave 21, Mill en Sint Hubert 9, Sint Anthonis 20. Landelijk kwamen er 14 nieuwe patiënten bij, waarmee het totaal steeg naar 11.627 coronapatiënten.

Dat de cijfers vaak achteraf nog worden bijgesteld, wordt geïllustreerd door de laatste gegevens die het RIVM vandaag vrijgaf. Daaruit blijkt dat van de 33 sterfgevallen die vandaag worden gemeld, er 3 al half april zijn overleden. 4 nu opgevoerde patiënten zijn ook al half april in een ziekenhuis beland.

Het aantal aan corona overledenen ligt overigens veel hoger dan het aantal officieel geregistreerden. Dat komt doordat bij lang niet alle sterfgevallen wordt getest op de eventuele rol die corona hierbij heeft gespeeld. Het Consortium Onderzoek Huisartsgeneeskunde meldt vandaag dat het gaat om minstens 936 extra cornadoden.

Maasland