Erik van den Dungen, op zoek naar ruimte om het museum zo in te rechten dat bezoekers anderhalve meter afstand kunnen houden.
Volledig scherm
PREMIUM
Erik van den Dungen, op zoek naar ruimte om het museum zo in te rechten dat bezoekers anderhalve meter afstand kunnen houden. © Ed van Alem

Boxmeer verbaasd: waarom hoort Oorlogsmuseum Overloon niet bij belangrijkste musea in Brabant?

OVERLOON - Met verbazing is in Boxmeer gereageerd op een lijstje van zes Brabantse musea dat vanwege de coronacrisis op steun kan rekenen van de provincie. Waarom staat het Oorlogsmuseum in Overloon er niet bij? ‘Wij betreuren dit zeer’.

In een brief laten burgemeester en wethouders van Boxmeer de provincie weten verbaasd te zijn. Het gaat over de manier waarop Brabant invulling geeft aan het verdelen van Rijkssteun voor de cultuursector.

Tilburg, Eindhoven, Den Bosch...

Het Oorlogsmuseum in Overloon tijdens de coronacrisis: niemand.
Volledig scherm
Het Oorlogsmuseum in Overloon tijdens de coronacrisis: niemand. © Jacques Hendrikx

De provincie Noord-Brabant komt samen met de grote Brabantse steden met een extra steunpakket van 8 miljoen voor de culturele sector in Brabant. De steden doen daarmee een beroep op de aanvullende rijksmaatregelen voor de cultuursector. De provincie draagt daar twee miljoen euro aan bij.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland