Enny Hoenselaar, bestuurder van Sint Anna in Boxmeer.
Volledig scherm
PREMIUM
Enny Hoenselaar, bestuurder van Sint Anna in Boxmeer. © Ed van Alem

Corona heeft er ingehakt bij Sint Anna: ‘Bewoners wisten niet eens hoe het met hun buurman ging’

InterviewBOXMEER - Ze had de beslissing al genomen. Na tien jaar bestuurder van dit verpleeghuis was het beter als Enny Hoenselaar iets ander ging doen. En toen brak het coronavirus uit: ook Sint Anna werd hard geraakt.

Verpleeghuis Sint Anna ligt op een soort eilandje, aan een meer vol lelies tussen Maas en Boxmeer. Je moet eerst door een poort, en dan over een brug. Ook dit verpleeghuis werd geraakt door het coronavirus. Midden in de crisis werd bekend dat bestuurder Enny Hoenselaar per 1 juli vertrekt. Die beslissing was al genomen, zegt ze.

Quote

Het was verschrik­ke­lijk: het niet eerbiedig uitgeleide kunnen doen, we konden maar mondjes­maat familie toelaten bij overlijden

Hoe gaat het hier nu?
,,Nou ja, we zijn coronavrij. Eigenlijk al een week. Achttien mensen hier zijn aan de gevolgen van corona overleden.’’

,,Er waren mensen die al erg ziek waren. Die al weken op bed lagen. Ten opzichte van de periode tussen 1 januari en 1 mei in 2018, met die ernstige griep, zijn er nu zes mensen meer overleden. Dan kun je het een beetje in perspectief plaatsen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland