Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Politie

Dronken man in Wilbertoord bedreigt agenten bij arrestatie met coronavirus

WILBERTOORD - Een dronken man heeft gisteravond in Wilbertoord gedreigd agenten te besmetten met het coronavirus. Dat gebeurde bij een arrestatie nadat de man tegen middernacht beschonken op een oprit in het Oost-Brabantse dorp werd aangetroffen.

De man lag op de oprit van een woning aan de Wethouder Lindersstraat. Hij had geen identiteitsbewijs bij zich en kon de politie niet vertellen wie hij was of waar hij woonde. 

Na zijn aanhouding beledigde hij politieagenten onderweg naar het bureau. ‘Hij gaf aan ons en onze families de meest vreselijke dingen aan te willen doen’, laat de politie van Cuijk via Facebook weten. 

‘De verdachte wilde ons ook in het gezicht spugen, waarbij hij aangaf besmet te zijn met het coronavirus. Wij konden maar net voorkomen dat het speeksel ons raakte’, vervolgen Cuijkse agenten. 

Coronacheck

De man wordt verdacht van onder meer poging tot zware mishandeling, bedreiging, belediging van een ambtenaar en openbare dronkenschap. 

De politie checkt vandaag via een bloedtest of de verdachte daadwerkelijk besmet is met het coronavirus. Ook onderzoeken agenten wie de man precies is. Wanneer de resultaten worden verwacht is nog onbekend. 

,,Wij doen onderzoek naar de identiteit, maar als de man daaraan niet mee wil werken is het niet eens zeker of dat onderzoek vandaag klaar zal zijn”, laat de politie van Cuijk in een reactie weten. 

Maasland