Kika van Es bij de tour van Brabant Sport langs verzorgingshuizen.
Volledig scherm
PREMIUM
Kika van Es bij de tour van Brabant Sport langs verzorgingshuizen. © BrabantSport

Kika van Es besteedt de coronatijd nuttig: trainen in De Vetbak en zwaaien bij verzorgingshuizen

Kika van Es is profvoetbalster in Engeland. Maar nu even niet. In de coronacrisis maakt ze een inhaalslag bij Friet Boys Maashees en zet ze zich in voor anderen, onder meer door beweegles aan ouderen te geven.

Plots is De Vetbak haar thuis. Nota bene bij Friet Boys Maashees kan Kika van Es haar voetbalhonger stillen in crisistijd. Aftrainen op markant terrein, de profvoetbalster uit Groeningen doet het al bijna twee maanden lang. Niemand die haar tegenhoudt. 

Ze moet ook wel. Finch Farm, het trainingscomplex van haar club Everton, is verboden terrein. Engeland komt ze zelfs niet eens meer in.

Cafévoetbal

Haast elke dag staat ze op het veld van FBM’68, de smaakmaker van het cafévoetbal, volgens de club zelf dan. Bekendheid geniet de vereniging niet. Eigenlijk alleen in het Brabantse Maashees, een dorp van nog geen negenhonderd inwoners aan de Limburgse grens. 

Logisch ook wel, Friet Boys Maashees heeft slechts 29 leden, maar een elftal en komt niet uit in competitieverband. Lid van de KNVB is de club ook niet. En dat is maar goed ook.

Quote

Ik ben enorm dankbaar dat ik daar terecht kan. Het veld wordt voor ons gemaaid, gesproeid met de beste sproei-installa­tie in de regio

Kika van Es
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland