Bij zowel Radboudumc als het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis hangt een spandoek van NEC-supportersgroep Legio Noviomagum om het zorgpersoneel te bedanken voor hun inzet.
Volledig scherm
Bij zowel Radboudumc als het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis hangt een spandoek van NEC-supportersgroep Legio Noviomagum om het zorgpersoneel te bedanken voor hun inzet. © Eigen foto

Strenge controles bij ingang Nijmeegs ziekenhuis: één bezoeker per patiënt per dag

NIJMEGEN - Patiënten in het Radboudumc mogen nog maar één bezoeker per dag ontvangen. Bij de ingang wordt hier streng op gecontroleerd. Bezoektijden zijn in dit ziekenhuis nog niet beperkt. Dat is wel het geval in het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis. 

Daar mogen bezoekers alleen nog terecht van 14.00 tot 15.00 en van 19.00 tot 20.00 uur. Hier geldt ook een beperking van het aantal bezoekers per bed.

,,Eén bezoeker per patiënt per dag. We zijn alleen iets minder strikt bij kinderen, de intensive care en patiënten die heel ernstig ziek zijn”, meldt de woordvoerster.

Afstand houden

Om te zorgen dat het aantal contacten verder beperkt wordt, is de centrale ontmoetingsruimte De Binnenhof en het restaurant alleen nog maar toegankelijk voor CWZ-medewerkers.

‘Hiermee stellen we onze medewerkers in de gelegenheid om voldoende afstand van elkaar te houden tijdens hun pauzemomenten. Op de verpleegafdelingen zijn de ruimtes hiervoor te klein’, aldus licht het CWZ de maatregel toe op de website.

De poliklinieken CWZ Waalsprong en CWZ Druten blijven wel nog gewoon open. In lijn met de landelijke richtlijnen voor horeca, zijn inmiddels ook alle restauratieve voorzieningen in het Radboudumc voor bezoekers gesloten.

Hart onder de riem van NEC-supportersgroep bij hoofdingang van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis.
Volledig scherm
Hart onder de riem van NEC-supportersgroep bij hoofdingang van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis. © Richard Martens

Koffiecorner

Het personeel maakt wel nog gebruik van het grote restaurant. ,,Als ze daar eten, dan mag dat alleen op gepaste afstand van elkaar”, zegt een woordvoerster.

Bezoekers en patiënten kunnen voor een kleinigheid wel nog terecht in de nieuwe koffiecorner in de centrale gang. Die is van maandag tot en met vrijdag van 11.30-15.00 uur open als ‘grab and go’. ,,Je mag er niet meer zitten, maar wel iets halen en meenemen. Wij vragen gasten zoveel als mogelijk met pin te betalen.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.