De raadsleden van Neder-Betuwe gaan allemaal thuis staan voor hun iPad tijdens de minuut stilte voor de coronaslachtoffers
Volledig scherm
De raadsleden van Neder-Betuwe gaan allemaal thuis staan voor hun iPad tijdens de minuut stilte voor de coronaslachtoffers © DG/Eric Wijnacker

Een minuut stilte voor veertig slachtoffers van corona in Neder-Betuwe

OPHEUSDEN - Een minuut stilte voor de slachtoffers van de corona-ziekte in Neder-Betuwe. Ook op de digitale vergadering had de gemeenteraad daar alle eerbied voor. Iedereen ging donderdagavond, thuis voor de laptop of iPad, staan tijdens de minuut.

Volgens burgemeester Jan Kottelenberg van de gemeente Neder-Betuwe zijn er in zijn gemeente hoogstwaarschijnlijk veertig inwoners aan de gevolgen van het coronavirus overleden. 

Quote

Stelt u zich eens voor hoe immens de commotie zou zijn geweest als er een bus met veertig mensen uit onze gemeente zou zijn veronge­lukt.

Jan Kottelenberg

Bij twintig mensen is dat virus officieel vastgesteld, maar het sterke vermoeden bestaat dat eenzelfde aantal inwoners zonder getest te zijn is overleden aan het virus. 

,,Deze ramp heeft zich grotendeels in stilte voltrokken, maar stelt u zich eens voor hoe immens de commotie zou zijn geweest als er een bus met veertig mensen uit onze gemeente zou zijn verongelukt?’’

Neder-Betuwe is tot dusverre ongekend zwaar getroffen door het coronavirus. Relatief zijn er in de gemeente meer mensen overleden aan corona dan in andere gemeenten in de regio, al is het in Brabant erger.

Eén op de zeshonderd 

Eén op de zeshonderd inwoners van Neder-Betuwe is overleden aan corona. Kottelenberg: ,,Ons medeleven gaat uit naar de nabestaanden. En voorzichtigheid is geboden nu er voorzichtig weer iets meer kan.’’

  1. DFS volgend seizoen definitief vierdeklasser

    DFS volgend seizoen definitief vierdeklas­ser

    OPHEUSDEN - De wens van voetbalvereniging DFS komt uit: de eersteklasser degradeert in één klap naar de vierde klasse. Normaal moeten clubs dat traject via opeenlopende degradaties afleggen. Bijna twee maanden geleden trok het bestuur van de Opheusdense club definitief de stekker uit het prestatievoetbal. Een verzoek bij de KNVB om na de zomer in de kelderklasse uit te komen, is nu door de bond toegezegd. Door de terugtrekking komt er in onderliggende klassen ruimte voor promotie.

Rivierenland