ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Verbazing bij artsen: vaccinweigeraars willen als ze ernstig ziek worden door corona wél alles uit de kast op de ic

Gelovige vaccinweigeraars willen wél dat er alles gedaan wordt om hun leven te verlengen, als ze met corona in het ziekenhuis komen. Dat wordt duidelijk uit onderzoek rond bevindelijk gereformeerden. Het zorgt voor grote verbazing bij artsen.

32 reacties

 • Björn Grooten

  1 maand geleden
  Ik snap het punt van sommige artsen wel. Deze gelovigen zijn vaak niet verzekerd omdat God bepaald of je ziek wordt en je weer beter maakt. Daarom laten ze zich ook niet inenten. Maar als men zo ziek wordt dat God je niet beter kan maken dan gaan ze overstag en eisen ze de beste zorg. En daar wringt het. Als je vind dat God over leven en dood gaat en je wilt ook geen zorgpremie betalen, dan vind ik het hypocriet. Eigenlijk geeft zo’n gelovige aan niet te vertrouwen op God. Waarom geloof je dan?
 • Ronald Bohm

  1 maand geleden
  En wat als je ziek wordt van het testvaccin? De indoctrinatie ten voeten uit... Als je er aan twijfelt met je volle verstand wordt je als wappie neergezet, ik geloof niet dat we weten hoeveel twijfelende medici monddood gemaakt zijn...
 • stefan sluis

  1 maand geleden
  Niet vaccineren / corona krijgen Ongezond eten / obesitas Roken / hart- en vaatziekten Teveel alcohol / leveraandoening Te hard rijden / meer letsel Te weinig bewegen / obesitas Voordat we allemaal beginnen te roeptoeteren, kijk even naar dit lijstje en ga dan even bij jezelf te rade of jijzelf geen dingen laat of juist doet, waarbij je risico's vergroot. Dat noemt men leven. Iets met 'wie zonder zonde is, moge de eerste steen werpen'. En nee, in de verste verte geen gelovig persoon hier..
 • tgm beuningen

  1 maand geleden
  Geen vaccinaties willen ('weigeren'), maar wel ic-zorg ('claimen')? En ik maar denken dat vooral gelovigen een probleem maken van zelfbeschikking... :-)
 • Piet Biemans

  1 maand geleden
  Deze discussies krijg je als artsen eerder over een code Zwart praten dan een kabinet in 2012-2016 ter verantwoording roepen als deze op de Zorgcapaciteit aanzienlijk (wel 40%) bezuinigd. Bovendien het nu eerder vaccineren van 60 jarigen dan de 80 jarigen die bij code Zwart voor Corona NIET op de IC komen volgens die code Zwart is toch ook al een niet te begrijpen besluit als 80 jarigen daardoor veel eerder overlijden aan corona dan 60 jarigen. Gewoon veel meer IC capaciteit nodig.
 1. Honderden happy stones beschilderd door Burgers' Zoo
  Play

  Honderden happy stones beschil­derd door Burgers' Zoo

 2. Motorrijder omgekomen bij aanrijding met bestelauto in Angerlo
  Play

  Motorrij­der omgekomen bij aanrijding met bestelauto in Angerlo

Rivierenland