PR dgfoto Gelderlander Nijmegen: corona / coronavirus: bordje 'Test medewerkers' coronatestcentrum Radboudumc
Volledig scherm
PR dgfoto Gelderlander Nijmegen: corona / coronavirus: bordje 'Test medewerkers' coronatestcentrum Radboudumc © Paul Rapp

Vier nieuwe coronadoden in Arnhem, Nijmegen, Heumen en Zevenaar, ziekenhuisopnames stabiel

NIJMEGEN / ARNHEM- Er zijn de afgelopen 24 uur vier nieuwe sterfgevallen van coronapatiënten in de regio geregistreerd. het betreft een inwoner uit Arnhem, één persoon uit Nijmegen, een inwoner van Heumen en een patiënt uit Zevenaar. Het aantal ziekenhuisopnames blijft stabiel ten opzichte van afgelopen dagen. Er is slechts één patiënt extra bij gekomen in de ziekenhuizen in onze regio. Het betreft een inwoner uit Aalten. 

In totaal 500 personen overleden

Dat blijkt uit de cijfers die het RIVM vrijdagmiddag bekend heeft gemaakt. Het totaal aantal overleden coronapatiënten sinds de uitbraak van het virus begin maart staat op 500 personen uit de regio's Gelderland-Zuid, Gelderland-Midden, de Achterhoek, Utrechtse Heuvelrug en Maasland. In datzelfde gebied zijn tot nu toe 1088 coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen. 

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft landelijk het afgelopen etmaal 53 nieuwe meldingen van sterfgevallen als gevolg van Covid-19 binnengekregen. Het officiële dodental door de pandemie in Nederland staat nu op 5643. Van deze mensen staat vast dat ze waren besmet met het virus.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.