Enrico van de Vliert van het Arnhemse ingenieursbedrijf QING installeert een van de machines voor de Mondmaskerfabriek.
Volledig scherm
PREMIUM
Enrico van de Vliert van het Arnhemse ingenieursbedrijf QING installeert een van de machines voor de Mondmaskerfabriek. © Rolf Hensel

Nederlandse mondmaskerfabriek uit Arnhem in lange wachtrij voor goedkeuring

ARNHEM - Het gaat waarschijnlijk nog wel even duren voordat de mondkapjes van de Mondmaskerfabriek in Arnhem officieel gebruikt kunnen worden. Het wachten is namelijk op een Belgisch keuringsinstituut, die de mondkapjes moet certificeren.

Dat zegt directeur Stijn Devaere van Centexbel uit Gent, het onafhankelijk instituut dat wereldwijd medische mondmaskers test. ,,Op onze wachtlijst staan honderden initiatieven, vooral uit Azië en Europa.”

Fleur Bakker van de Refugee Company, het bedrijf dat het initiatief heeft genomen tot oprichting van Mondmaskerfabriek in Arnhem, houdt rekening met de wachttijd. 

Quote

We willen hoogwaardi­ge mondmas­kers maken die aan alle eisen voldoen

Fleur Bakker, Refugee Company

,,We willen hoogwaardige mondmaskers maken die aan alle eisen voldoen. Het gaat om chirurgische 3-laags mondmaskers type IIR. Die maskers worden onder andere gebruikt in de reguliere ziekenhuiszorg, thuiszorg, mondzorg en ouderenzorg. Dat betekent dat certificeren nodig is. Dat gebeurt voor Nederland vooral in België bij Centexbel.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.