Volledig scherm
PREMIUM
Brian van der Steen in Hong-Kong © Brian van der Steen

Bosschenaar Brian in quarantaine in Hong Kong vanwege coronavirus: ‘Je merkt dat mensen vluchten’

videoHONG KONG - Verder dan de deur van zijn hotel in Hong Kong mag en durft hij niet te komen. Brian van der Steen (26), trainer bij een Chinese topvoetbalclub, is in quarantaine gezet vanwege het dodelijke coronavirus dat de wereld in zijn greep houdt.

Van der Steen heeft een verleden in het Bossche amateurvoetbal als speler bij derdeklasser TGG en is tegenwoordig fysiek trainer bij de Chinese voetbalclub Guangzhou R&F FC, koploper van de Chinese competitie. Nadat hij in januari even thuis was in de Bossche wijk Maaspoort, landde hij op 25 januari weer in Guangzhou waar rond de 15 miljoen mensen wonen. ,,Maar ik heb er misschien maar honderd gezien. De stad was uitgestorven. Winkels waren dicht, restaurants waren gesloten. Het leek alsof er een storm van een maand aan zat te komen. Iedereen had voedsel ingeslagen en de mondkapjes waren uitverkocht. Ik kon fietsen over straat waar normaal gesproken duizenden auto's rijden", schetst Van der Steen de bizarre situatie.

 1. Problemen voor Computerhuis Den Bosch, gesprekken over nieuwe stijl

  Problemen voor Computer­huis Den Bosch, gesprekken over nieuwe stijl

  DEN BOSCH - Foutje bedankt, of is er iets anders aan de hand? Hoe dan ook, het Computerhuis in Den Bosch (onder de vleugels van vrijwilligersorganisatie Humanitas) dreigt op te houden te bestaan. ,,Door de verlaging van de subsidie voor de komende jaren moet Humanitas bezuinigen en hebben ze besloten het Computerhuis af te stoten’’, schetst betaalde kracht Anita de Gier, die namens Humanitas het Computerhuis leidt. En daarmee lijkt de toekomst voor de hulp aan kwetsbare inwoners die digibeet zijn onzeker.
 2. Eigen straat voor hockeycoach, maar dan bij het voetbalstadion van Den Bosch
  PREMIUM

  Eigen straat voor hockey­coach, maar dan bij het voetbalsta­di­on van Den Bosch

  DEN BOSCH - Den Bosch eert een groot hockeycoach met een eigen straat, maar de plek waar dat gaat gebeuren is heel opmerkelijk: tussen stadion De Vliert en het terrein van het roemruchte BVV. Een plek die al decennia voetbal ademt. Maar daar komt dus het Wim van Heumenplantsoen. Dan was een eerbetoon aan de Bossche wielerheld Gerrit Schulte, die twintig meter verderop woonde, nog veel logischer geweest.