DOORN-Burgemeester Frits Naafs van Utrechtse Heuvelrug in de tuin van zij nieuwe huis.
Volledig scherm
PREMIUM
DOORN-Burgemeester Frits Naafs van Utrechtse Heuvelrug in de tuin van zij nieuwe huis. © Angeliek de Jonge

Burgemeester Frits Naafs had corona: ‘Ik voelde me alsof er een vrachtwagen over me heen was gereden’

DOORN - Frits Naafs, burgemeester van  Utrechtse Heuvelrug, belandde begin april in het ziekenhuis met corona. Nu, bijna twee maanden later, gaat hij voorzichtig weer aan het werk. Bang voor de dood is hij nooit geweest. ,,Maar ik dacht wel: als dit fout afloopt, dan is dit het. Dan heeft mijn vrouw me afgeleverd bij het ziekenhuis en hebben we geen contact meer gehad.” 

Op dit moment gaat het goed met de gezondheid van burgemeester Naafs. Dat was een paar weken terug wel anders. ,,Toen ik net thuis was uit het ziekenhuis, kon ik niets. Mijn conditie is echt aan gort, daarvoor waarschuwde de longarts me ook al. Voor iedere dag dat ik aan het zuurstof heb gelegen in het ziekenhuis, moet je een week aan revalidatie rekenen. In het begin dacht ik ‘het zal wel’, maar dat viel tegen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei