Vorig jaar mochten op Tweede Pinksterdag cafés, restaurants, theaters en bioscopen weer open.
Volledig scherm
Vorig jaar mochten op Tweede Pinksterdag cafés, restaurants, theaters en bioscopen weer open. © Bart Hoogveld

Derde golf ‘lijkt wat mee te vallen’, kabinet komt met versoepelfases: terrassen open, avondklok weg

Het kabinet werkt aan een gefaseerd versoepelingsplan richting de zomer. Bovenaan de lijst staan het heropenen van het hoger onderwijs en de terrassen, ook het schrappen van de avondklok en heropening van de winkels hebben topprioriteit. Deze verruimingen kunnen 21 april ingaan, vrijdag buigt het OMT zich over de wensen.

17 reacties

 • Ben Hummelink

  1 week geleden
  Je hebt vandaag de reaktie van Grappenhaus gezien op de burgemeesters. Wie was ook alweer de grootste Aso volgens deze Aso
 • JP Slot

  2 weken geleden
  Nederland gaat voorzichtig weer open. Nou, neem maar alvast aan dat bij opening terrassen van voorzichtigheid geen sprake zal zijn. Dat wordt dringen en duwen om zo snel mogelijk een tafeltje te bemachtigen.
 • Pieter Zeeuw

  2 weken geleden
  Ga jij dan wat anders doen Mattie ? Of O nee, je zegt nooit iets inhoudelijks je geeft alleen maar af op andere commentaren, das waar ook.
 • Mattie Veld

  2 weken geleden
  Misschien krijgen we dan ook eindelijk een keer een beetje rust en worden we niet meer doodgegooid met allerlei absurde reacties die nergens op slaan.
 • Carel van ‘t Zand

  2 weken geleden
  En doek dat angstaanjagende eenzijdig denkende OMT dan ook meteen voorgoed op. Daarvoor in de plaats een breed georiënteerde groep van experts op allerlei gebieden (psychiaters, immunologen, huisartsen, economen, leraren etc.). Want de maatschappij is meer dan een verzameling rondgaande virussen en bacteriën.
 1. Zelfs Ernst Kuipers vindt openen terrassen 'verstandig beleid'
  PREMIUM

  Zelfs Ernst Kuipers vindt openen terrassen 'verstandig beleid'

  De druk op het kabinet neemt toe om de terrassen te openen, nu ook tal van burgemeesters daar openlijk voor pleiten. Horeca-ondernemers hebben al sinds februari een plan klaar liggen om hun zaken weer veilig open te gooien. ,,Wij roepen al maanden dat we onderdeel willen zijn van de oplossing. Dat blijkt nu ook in het eigenbelang van burgemeesters’’, zegt voorzitter Robèr Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). ,,We zien allemaal dat zij de handhaving niet meer onder controle hebben.’’
 1. Theatermaker Leo in tranen, nu hij eindelijk weer een lach kan brengen
  Play

  Theaterma­ker Leo in tranen, nu hij eindelijk weer een lach kan brengen

 2. Hoge Raad wijst herziening Arnhemse villamoord af
  Play

  Hoge Raad wijst herziening Arnhemse villamoord af