Nieuwsgierigen wordt geadviseerd vooral niet te komen bij het werk aan de fietsbrug.
Volledig scherm
Nieuwsgierigen wordt geadviseerd vooral niet te komen bij het werk aan de fietsbrug. © Theo Peeters

‘Ga naar huis’: te veel kijkers bij werk aan fietsbrug Mook

MOOK - Het hijsen van betonnen brugliggers voor de aanleg van de fietsbrug tussen Mook en Cuijk trekt te veel publiek. De gemeente Mook en Middelaar roept nieuwsgierigen op Facebook op om te vertrekken en vooral weg te blijven: ‘Ga naar huis’. 

Er is op momenten te veel publiek aanwezig. Volgens de gemeente is de interesse begrijpelijk. Het is mooi weer en hijskranen die brugliggers takelen is altijd een mooi gezicht, maar een te groot aantal kijkers is ‘in strijd met de noodmaatregelen die het kabinet vanwege het coronavirus heeft afgekondigd’. 

Indien nodig boetes

Ook als je anderhalve meter afstand tot elkaar houdt, is het verboden om met zoveel personen op één plek te zijn, waarschuwt de gemeente. Om daar meteen aan toe te voegen dat kijkers onmiddellijk naar hun eigen woning moeten gaan en dat handhavers indien nodig boetes uitdelen. 

De betonnen liggers werden vandaag en worden morgen over de weg via de snelweg A73 naar de bouwplaats aan de Maasdijk gebracht. Dat zorgt soms voor wat oponthoud voor het verkeer. 

De gemeente Mook en Middelaar laat weten dat van de bouw van de brug een sfeerimpressie wordt gemaakt:  ‘Na oplevering van de brug zullen we de sfeerimpressie met u delen’.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.