Het medicijn, chloroquine, zou koorts snel reduceren en de longfunctie verbeteren.
Volledig scherm
PREMIUM
Het medicijn, chloroquine, zou koorts snel reduceren en de longfunctie verbeteren. © Ace Pharmaceuticals

Heeft deze Nederlandse medicijnfabrikant het wondermiddel tegen coronavirus in huis?

Het bedrijf Ace Pharmaceuticals uit Zeewolde claimt hét middel in huis te hebben om het coronavirus te lijf te gaan. De medicijnfabrikant is de enige in Nederland die het mogelijk verlossende medicijn chloroquine produceert. Virologen en de branchevereniging voor apothekers waarschuwen vooral om niet te vroeg te juichen.

4 reacties

 • Martin

  1 jaar geleden
  Onder welke steen kom jij dan vandaan?": Vroeger stierven miljoenen mensen door virussen en de pest etc. "Je weet toch wel dat die mensen in die tijd niet wisten hoe je dit kon voorkomen. Wij zijn nu zover, wetenschappelijk/RIVM,  dat wij dat niet meer willen hebben dat er miljoenen mensen sterven. Dus ja, dan krijg je misschien buitensporige maatregelen. Maar altijd beter dan dat zo'n virus de vrije hand krijgt. En wie zegt mij niet dat dat spul niet uit een verdwaalde Russische chemo-fabriek komt? Dus waar baseer jij het op dat moeder natuur gewoon zijn werk doet....
 • Frans

  1 jaar geleden
  Farmaceutische industrie en dollartekens lijken inderdaad dicht bij elkaar te liggen. 
 • Patch

  1 jaar geleden
  Mijn god wat een paniek! De wereld is overbevolkt. Nooit werd de mens massaal zo oud, ondanks gebreken. Vroeger stierven miljoenen mensen door virussen en de pest etc. Natuurlijk beloop. Moeder natuur laat zich niet door ons foppen.
 • Zeurpiet

  1 jaar geleden
  De farmaceutische industrie kennende zal het medicijn snel onbetaalbaar zijn.
 1. Mo (25) verloor zijn vader, moeder, broertjes én zusjes en overlijdt zelf na verschrikkelijke val
  PREMIUM

  Mo (25) verloor zijn vader, moeder, broertjes én zusjes en overlijdt zelf na verschrik­ke­lij­ke val

  Nooit eerder zag Terenja Bongers in haar werk als jeugdhulpverlener zoveel veerkracht bij een jongere met zo'n getekend leven als bij Mahamad Omar. Moederziel alleen moest hij het zien te redden, in een onbekend land en gehavend door oorlogsgeweld. Deze week haalde ‘Mo’ het nieuws, toen hij op de Oudegracht in Utrecht naar beneden viel en overleed: koud gerapporteerd als 25-jarige, dakloze vluchteling.
 1. Publiek los bij coronatest in Ziggo Dome
  Play

  Publiek los bij coronatest in Ziggo Dome

 2. Wandelen in het zonnepark
  Play

  Wandelen in het zonnepark