Volledig scherm
© ANP

Hema teleurgesteld: ‘Twee mensen per 10 minuten? Daar hebben we níets aan’

De manier waarop het kabinet winkelen op afspraak mogelijk maakt is teleurstellend, vindt Hema. Zo mogen er per verdieping van een winkel maar twee klanten naar binnen en dat maximaal zes keer per uur. ,,Als dit het is, twee mensen per tien minuten, dan hebben wij daar helemaal niets aan”, aldus een woordvoerster. ,,Ook voor klanten is dit een tegenvaller.”

 1. LIVE | 3924 nieuwe besmettingen, ‘EU-exportverbod blijft zolang AstraZeneca vaccins niet levert’

  LIVE | 3924 nieuwe besmettin­gen, ‘EU-exportver­bod blijft zolang AstraZene­ca vaccins niet levert’

  De Denktank Coronacrisis stelt in een nieuw advies dat het een goed idee is om mensen met een negatief testbewijs toegang te geven tot bioscopen en festival. Voorwaarde is dat de privacy wordt gewaarborgd en de maatregel tijdelijk is. Minister De Jonge van Volksgezondheid zegt dat het kabinet bezig is met het technisch mogelijk maken van een zogenoemd ‘coronapaspoort’, maar dat er nog wel wat vragen zijn. ,,Wat we niet willen, is een vaccinatieplicht, ook niet indirect.’’ Ook vandaag houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen in ons liveblog. Oudere berichten vind je hier.
 2. Hoe evangelist miljoenen Nederlanders waarschuwt voor coronavaccin: ‘Het is een complot uit de hel’
  PREMIUM

  Hoe evangelist miljoenen Nederlan­ders waarschuwt voor coronavac­cin: ‘Het is een complot uit de hel’

  Neem het niet, zegt evangelist Jaap Dieleman uit Zeewolde over het coronavaccin. Het is een ‘opmaat naar het teken van het beest’. Hij verkondigt deze onheilspellende boodschap in een gratis magazine, dat in het hele land op de deurmat ploft. Hij krijgt bijval, maar ook scherpe kritiek uit christelijk Nederland. Wie is deze man die de vaccinatie een ‘complot uit de hel’ noemt?
 1. Internationale Vrouwendag: 'Vrouwen in de politiek strenger beoordeeld'
  Play

  Internatio­na­le Vrouwendag: 'Vrouwen in de politiek strenger beoordeeld'

 2. Kabinet wil maatregelen versoepelen met Pasen
  Play

  Kabinet wil maatrege­len versoepe­len met Pasen