LIVE | 22 nieuwe ziekenhuisopnames in Gelderland, Nijmegen telt 29 sterfgevallen door corona

De uitbraak van corona heeft grote impact op ons dagelijks leven. Het aantal besmettingen en overleden patiënten groeit. Scholen, horeca en veel bedrijven zijn gesloten. Een verjaardagsfeest thuis geven is verboden. Iedereen die met meer dan twee in de openbare ruimte is en onvoldoende afstand houdt, kan rekenen op een boete tot wel 400 euro per persoon.

 1. LIVE | In 24 uur 3737 coronagevallen, experts vrezen dat stijging doorzet: ‘Overheid doet te laat, te weinig’
  Coronavirus

  LIVE | In 24 uur 3737 coronage­val­len, experts vrezen dat stijging doorzet: ‘Overheid doet te laat, te weinig’

  Het RIVM heeft tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend 3737 meldingen gekregen van mensen met een positieve coronatest. Daarmee zet de stijging in Nederland door. Experts vrezen dat dit nog wel even aan zal houden. Ook Rusland breekt vandaag opnieuw records met haar coronacijfers. Het land - dat ruim acht keer zoveel inwoners heeft als Nederland - meldt ruim 33.000 besmettingen. Er waren daar meer dan duizend sterfgevallen in de afgelopen 24 uur. Volg het laatste coronanieuws in ons liveblog.
 2. Hoe Cumali A. al 17 jaar uit handen van justitie blijft na het wurgen van zijn nichtje in Enschede
  PREMIUM

  Hoe Cumali A. al 17 jaar uit handen van justitie blijft na het wurgen van zijn nichtje in Enschede

  Cumali A. uit Steenwijk wurgde in 2004 zijn nichtje Denise Celik in Enschede, vluchtte naar zijn ‘tweede thuis’ Turkije en werd bij verstek in Nederland veroordeeld tot tien jaar cel. Inmenging van het Ministerie van Justitie en Veiligheid ten spijt, is A. nog altijd niet gepakt. Terwijl de politie precies weet waar de veroordeelde is. Hoe kan dat? En hoe leg je dat uit aan Heike Celik, de wanhopige moeder van Denise? ,,Ik hoop dat hij in de hel belandt.”