Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Cees Wouda

Nederland koopt massaal racefiets of mountainbike: ‘We vrezen voor ongelukken’

ARNHEM - Nu voetballen, volleyballen of hockey niet meer kan, kiezen we massaal voor de racefiets en de mountainbike. Maar al die beginners maken de boswachter bezorgd. ,,We vrezen wel voor ongelukken.’’

Verschillende fietsenwinkels merken dat er vooral online steeds meer fietsen verkocht worden. ,,We zien een groei in beginners-racefietsen’’, zegt Olaf Heller van fietsenwinkel Mantel in Arnhem. 

Waar het in de winkel rustiger is, is het op de site van Mantel een stuk drukker. ,,En waar mensen normaliter zich op de site alleen oriënteerden, gaan ze nu ook online kopen.’’

Driehonderd procent meer sportfietsen

Ook webshop 12Go Biking ziet een groei in het aantal sportfietsen dat wordt verkocht. Bij de winkel gaat het niet alleen om racefietsen, maar ook om mountainbikes. ,,Mede door het mooie weer, maar zeker ook doordat veel mensen langere tijd thuis zitten zijn ze op zoek naar andere manieren van bewegen”, zegt Jelle Meijer, van de webshop. 

,,We zien dat veel mensen hun eerste sportfiets kopen, op dat vlak beleven we een groei van 300 procent.’’ 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.