Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

PvdA en Partij voor de Dieren maken zich zorgen over huiselijk geweld tijdens coronacrisis

De  Partij voor de Dieren en de PvdA in Utrecht maken zich zorgen over slachtoffers van huiselijk geweld, kindermishandeling en dierenmishandeling waar tijdens de coronacrisis geen ontsnapping voor mogelijk is. Raadsleden Ilse Raaijmakers (PvdA) en Maarten van Heuven (Partij voor de Dieren) hebben hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college.

Kinderen en ouders zijn in deze tijd veel meer thuis dan gewoonlijk, aldus de twee partijen. Hoe zijn we in Utrecht de komende tijd alert op signalen van huiselijk geweld en/of kindermishandeling en/of dierenmishandeling? vragen zij zich af. De raadsleden willen weten welke maatregelen er worden genomen om gezinnen met problematische spanningen een tijdelijke uitwijkmogelijkheid te bieden. Zij zijn ook benieuwd of er noodplannen zijn voor extra opvangplekken voor huisdieren. 

Maatregelen voor onveilige situaties

Vorige week maakte minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) bekend dat er hulp komt voor kinderen met een onveilige thuissituatie. Zij mogen in bibliotheken of op scholen lessen gaan volgen. 

  1. Demonstreren tegen racisme? ‘Blijf thuis als je niet uit Utrecht komt’
    PREMIUM

    Demonstre­ren tegen racisme? ‘Blijf thuis als je niet uit Utrecht komt’

    Om te zorgen dat de honderden demonstranten die morgenavond tijdens het anti-racisme protest op het Jaarbeursplein in Utrecht zich aan de 1,5 meter afstand houden, worden er kruisjes op de grond gezet. De organisatie wil voorkomen dat de demonstratie vanwege de drukte vroegtijdig moet worden afgeblazen en roept op ‘om niet te komen als je niet in Utrecht woont'. ,,Onze boodschap mag niet vanwege de drukte verloren gaan.”