Frans Smeets en zijn vrouw.
Volledig scherm
PREMIUM
Frans Smeets en zijn vrouw. © Privé

Vette pech: Limburgs stel vlucht uit Italië voor corona en belandt in Oostenrijks hotel met... corona

Een Maastrichts echtpaar ontvluchtte Italië vanwege het coronavirus. Ze besloten hun vakantie voort te zetten in Oostenrijk. Daar boekten ze een kamer in een hotel in Innsbruck dat kort na hun aankomst in quarantaine werd geplaatst vanwege het coronavirus.

Hoewel het leven in Italië gewoon doorging na de berichten over het coronavirus, vertelt Frans Smeets (70) uit Maastricht, besloot hij met zijn vrouw het zekere voor het onzekere te nemen. Ze reisden per trein naar Oostenrijk. „We dachten daar zeker veilig te zijn”, vertelt hij De Limburger via de telefoon.

Het stel boekte een kamer in het Grand Hotel Europa, omdat ze het gelijknamige boek van schrijver Ilja Leonard Pfeijffer zo leuk vinden. Ruim twee uur na hun aankomst klopte de politie op de deur van de hotelkamer. Omdat een Italiaanse receptioniste die in het hotel had gewerkt het virus had opgelopen, ging de boel op slot. „Van Milaan naar Innsbruck voor de veiligheid - en dan overkomt ons dat”, zegt Frans.

 1. Ultieme wanhoopspoging: Wouter (25) start eigen ‘vliegmaatschappij’ om eiland te ontvluchten
  PREMIUM

  Ultieme wanhoopspo­ging: Wouter (25) start eigen ‘vliegmaat­schap­pij’ om eiland te ontvluch­ten

  Een groep Nederlandse toeristen die maandenlang dreigde vast te zitten op een eiland in de Filipijnen, is in een ultieme wanhoopspoging een eigen ‘vliegmaatschappij’ begonnen. Onder de noemer ‘Dutch Airways 2020' is het een vriendengroep van twaalf Nederlanders gelukt om een volledige vlucht voor veertig toeristen waar te kunnen maken. Een woordvoerder van KLM bevestigt het verhaal. ,,We zijn echt ontzettend trots dat we dit voor elkaar hebben gekregen.”
 2. Webwinkels verdienen grof geld met alternatieve ‘anti-coronavaccins’: beschermstenen en aurasprays
  video

  Webwinkels verdienen grof geld met alternatie­ve ‘an­ti-coronavac­cins’: bescherm­ste­nen en aurasprays

  Alternatieve genezers en kwakzalvers zien hun omzetten momenteel stijgen door de verkoop van middelen die zouden beschermen tegen het coronavirus of helpen bij het herstellen van een Covid 19-besmetting. Dat concludeert Voxpop- en Ochtend Show to go-presentator Roel Maalderink (28) na telefonische gesprekken met meerdere aanbieders. Vooral brokjes van de steensoort shungiet en zogenoemde auraspray blijken niet aan te slepen. ,,Levensgevaarlijk die handel.”