Testbuisje me
Volledig scherm
Testbuisje me © REUTERS

Vrouwen uit Arnhem en Huissen besmet met coronavirus na bezoek aan Noord-Italië

HUISSEN - Een inwoner van Huissen is besmet met het coronavirus. Ook een Arnhemse vrouw heeft het virus opgelopen. Dat heeft laboratoriumonderzoek aangetoond, melden de gemeenten Arnhem en Lingewaard donderdagavond.

De Huissense vrouw was vorige week met haar partner in Noord-Italië. Bij thuiskomst kreeg zij klachten. Uit voorzorg bleven zij en haar man sindsdien thuis.

De vrouw zit inmiddels in thuisisolatie, de man heeft zeer beperkt contact met anderen. De man vertoont geen gezondheidsklachten. Het gaat hen naar omstandigheden goed. 

De Arnhemse was vorige week met haar gezin in het gebied. Ze liep het virus vermoedelijk daar op. Ze zit met haar gezin in thuisisolatie, het gezin maakt het volgens burgemeester Ahmed Marcouch ‘naar omstandigheden goed’.

Eerder op de dag waren er ook meldingen in CulemborgWageningen en Hengelo in de Achterhoek. Ook bij deze gevallen is er een link met Noord-Italië. Later vanavond kwamen er vier nieuwe gevallen bij in Gelderland-Zuid, van wie er een is opgenomen in het Radboudumc

Dagelijks temperatuur doorgeven

De GGD heeft in kaart gebracht met wie de patiënte contact heeft gehad, schrijft Marcouch vanavond aan de gemeenteraad. ‘Deze kleine groep contacten van de patiënte is door de GGD benaderd.

Zij moeten dagelijks hun temperatuur en eventuele klachten doorgeven. Mochten zij klachten krijgen die passen bij het coronavirus, dan worden zij getest en is ook voor hen thuisisolatie van toepassing’.

Het RIVM en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen en passen hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt. Door deze maatregelen verkleinen de partijen de kans dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.