Volledig scherm
© AD

Lawaaidemonstratie tegen uitzetting ‘Culemborgse’ kinderen

CULEMBORG - De twee Culemborgse scholen waar Maksim, Denis en Arina tot vorige week donderdag op zaten, houden morgen een lawaaidemonstratie om te protesteren tegen hun uitzetting naar Oekraïne.

Leerlingen en leraren van basisschool Blink – de school van Arina (5) en Denis (10) – en die van scholengemeenschap Lek & Linge – de school van Maksim Andropov (14) –  vertrekken morgen om 12.00 bij hun eigen school naar het centrum van Culemborg. Daar treffen ze elkaar rond 12.30 uur en wordt de lawaaidemonstratie samen voortgezet.

De leerlingen hebben samen spulletjes verzameld voor hun klasgenootjes om mee te nemen naar Oekraïne. Die worden later bij het detentiecentrum in Zeist afgeleverd, waar de kinderen en hun Oekraïense ouders sinds donderdag vast worden gehouden.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Jesse leeft in reservetijd en streept zijn bucketlist af: hij gaat trouwen
    PREMIUM

    Jesse leeft in reserve­tijd en streept zijn bucketlist af: hij gaat trouwen

    Vijf kinderen, van wie drie met het Syndroom van Leigh, een ongeneeslijke progressieve spierziekte. Eén van de drie is inmiddels overleden. Het leven van Thea Olivier uit Beesd bestaat volledig uit de zorg voor haar twee andere zieke kinderen van wie ze onvermijdelijk te vroeg afscheid moet nemen. Zoon Jesse vertrekt in elk geval niet zonder één ding van zijn bucketlist te hebben gestreept: hij ging trouwen.

Rivierenland